Print this page

Etusivu

Värikäs ja vilkas kekrijuhla Seppolassa

Värikäs ja vilkas kekrijuhla Seppolassa
Sadonkorjuutuotteet ja Seppola kiinnostivat selkiläisiä ja lähialueiden ihmisiä ostoksille ja ihailemaan satavuotiasta komeaa hirsitaloa. Lähes paria sataa kävijää houkutti myös talkoovoimin tehty vankka pihamökki, jonka voitti Risto Salonen.
Kekrin perinteiden mukaan tarjolla oli jälleen komeassa vihanneskärryssä runsas valikoima maan satoa, lähipelloilla kasvaneita kaaleja ja juureksia. Hunaja oli selkiläiseltä mehiläistarhalta, leivonnaiset Ojakkalasta ja lampaanliha Herrakunnalta. Näitä osattiin jo tulla hakemaan.
Mitä sää jo nyt lähdet, kysyttiin eräältä poistuvalta kylänmieheltä. Tämä vastasi kahta täyttä kassia näyttäen, etten mää jaksa enempää kantaa.
Käsityöpöydillä oli sukkia ja lapasia, kransseja ja huovutustöitä. Niitä ostettiin jo joululahjoiksikin. Kirpputoripöydillä tarjottiin erilaisia taloustavaroita ja harrastevälineitä. Kahviossakin tarjoiltiin perinteistä lettipitkoa kastettavaksi. Suolaiseksi löytyi grillimakkaraa ja muurinpohjalettuja.
Talutusratsastukseen oli jonoa, vaikka ratsuja oli kaksi. Vanha jo metsittynyt urheilukenttä tarjosi siihen hyvän maaston. Kävijöitä hauskuttivat myös monet koiriensa kanssa paikalle tulleet.
Selin paras – kisassa kyseltiin tänä vuonna kylän parasta paikkaa. Nelisenkymmentä selkiläistä kertoi mielipiteensä. Monitoimitalo sai 14 ääntä, kirpputori 5, Selki asema ja Seppola 3. Seitsemän mielestä oma koti on kylän paras paikka. Laajempina näkyminä ihaillaan keskikylän kylänraittia, Nummenpääntien vanhojen talojen aluetta, peltonäkymää kirpputorin kohdalta Gesterbyn suuntaan ja Ollinmäen näköalapaikkaa.
Seppola ”löytyi” monelle
Satavuotias nuorisoseurantalo Seppola oli monelle ihailevan hämmästyksen paikka. Kylänraitilta sivussa oleva, viime aikoina vähän käytetty talo on edelleen ryhdikäs ja sisältä komea vanhan rakennustaidon näyte. Kesäisiin juhliin edelleen sopiva, vaikka wc-tilat sisältä puuttuvatkin.
Kahden tilan maista nuorisoseuralle ikuisiksi ajoiksi lahjoitetulle tontille rakennettu talo oli alkuaikoinaan vilkkaan ja monipuolisen harrastustoiminnan keskus. Suurella näyttämöllä esiintyivät kuoro, voimistelijat, tanhuajat, näyttelijät jne. Tanhuharrastus on jatkunut aalloittain.
Iltajuhlassa muisteltiin Seppolan tilaisuuksia kakkukahvien ja haitarimusiikin lomassa. ”Entinen nuori” lauloi Laululintusissa ja Toimintateatteri Selki nykyisistä toimijoista piti musiikkivisan ja lauluryhmä Seiskat vieraili Nummelasta.
Tätä taloa pitää käyttää enemmän, totesi moni kävijä. Sehän on mahdollista, jos löytyy uutta talkoointoa ja vaivannäköä kyläläisten keskuudesta.