Toimintasuunnitelmat

20222021 202020192018
(Linkki aukeaa pdf-tiedostona)

Toimintasuunnitelma 2022

Toimintasuunnitelma 2021

Toimintasuunnitelma 2019

Selin Kyläyhdistys ry

Yleistä

Selin kyläyhdistys ry toimii selkiläisten ja lähiseudun asukkaiden hyvinvoinnin edistämiseksi. Monitoimitalon kunnossapito ja sen tilojen sekä toiminnan kehittäminen monipuolisena kokoontumispaikkana on keskeinen tehtävä.

Selin monitoimitalo on lähialueen kaikenikäisten asukkaiden yhteinen toimintapaikka jossa kyläyhdistyksen järjestämän toiminnan lisäksi säännöllistä viikkotoimintaa järjestävät kunnan ja seurakunnan lisäksi muut järjestöt. Talossa järjestetään erilaisia tapahtumia, kokouksia ja perhejuhlia.

Kyläavustajan palkkaaminen monitoimitalolle palkkatuen avulla tehostaa talon kunnostustöitä ja yhdistyksen tapahtumien järjestämistä.

Kyläsuunnitelmaan kirjattuja tavoitteita kehitetään edelleen. Liikuntamahdollisuuksien parantamiseksi kehitetään lenkkiverkostoja ja urheilukentän käyttömahdollisuuksia selvitetään.

Laduntekijät ovat valmiina toimimaan jos ja kun tulee riittävästi lunta. Latuverkosto ajetaan mahdollisuuksien mukaan entisille reiteille joten laduille pääsee useista paikoista.

Kesäkahvilan toimintaa kehitetään mm. lisäämällä suoramyyntimahdollisuuksia. Vuosittaiset kekrijuhla ja isänpäivälounas ovat kylätapahtuman ohella myös tärkeät varainhankinnan kannalta.

Monitoimitalon kunnostamisvuorossa on ruokasalin lattian pinnoittaminen, lisäksi jatketaan jäteveden poistoputkea talkoilla. Tarkistetaan kannatushirren kunto josko olisi korjaustarvetta.

Kyläyhdistyksen nettisivujen kehittämistä jatketaan. Sisältöä (kirjoituksia ja valokuvia) laajennetaan mahdollisuuksien mukaan.

Talkoolaisia kutsutaan mukaan yhteiseen tekemiseen. Tervetuloa kykyjen ja mahdollisuuksien mukaan laittamaan ruokaa, tekemään mainoksia, päivittämään nettisivuja, tekemään rakennus- ja puutöitä jne. Jokainen osallistuu taitojensa ja mahdollisuuksiensa mukaan.

Jokainen kyläläinen on tervetullut oman kyläyhdistyksensä jäseneksi. Jäsenyys vahvistaa kyläyhteisöä ja lisää yhteisöllisyyttä. Jäsenyys on veloitukseton eikä velvoita mihinkään. Jäsenet saavat monitoimitalolla järjestämiensä perhetapahtumien tilavuokrista alennusta.

Viikkotoiminta

Monitoimitalon viikkotoiminta jatkuu aiempien vuosien tapaan runsaana ja monipuolisena.

Maanantai-iltaisin Dance-Fitness, aerobinen tanssiliikuntatunti.

Tiistaisin kankaankudonnan piiri toimii Hiiden Opiston ryhmänä. 4H:n kokkaus- ja kädentaidon kerho kokoontuu tiistai-iltaisin.

Keskiviikkoisin Tarpeen mukaan Kerho joko osaat-teemalla opiskellaan uusia asioita osanottajien kiinnostuksen mukaan.

Torstaisin  Torstaitupa kokoaa eläkeläisiä viikoittain noin kolmekymmentä kertaa vuoden aikana. Yhteinen ruokailu ja monipuolinen ohjelma antavat virkeyttä ja voimia kotona jaksamiseen.

Kuukauden 1. , 3. ja 5. torstai tuolijumppaa

Kuukauden 2. torstai lähetyspiiri ja verenpaineen mittaus

Kuukauden 4. torstai srk:n kyläkerho

Iltaisin kehonhuolto- ja venyttelyjumppa vetreyttää osallistujansa.

Lukupiiri kokoontuu kuukauden ensimmäisenä torstaina.

Perjantaisin Perhekahvila. Lapsille leikkejä, aikuisille kahvit.

Yhteisen lenkkeilyn jälkeen on tarjolla saunamahdollisuus naisten ja miesten vuoroin tarpeen ja tilanteen mukaan. Käytännössä saunavuoro on tilattava. Naisten vuoro 18.00-19.30 ja miesten vuoro 19.30 – 21.00.

Lauantaisin on tilaa perhejuhlille ja tapahtumille

Sunnuntaisin on tilaa perhejuhlille ja tapahtumille.

Askartelua kerran kuussa sunnuntaisin klo 13.00 – 17.00. Ensimmäinen kokoontuminen 3.2.2019

Tapahtumia ja juhlia

Kyläkokous ja kyläyhdistyksen vuosikokous pidetään sunnuntaina 10.2.2019.

Siivous- ja kunnostustalkoita pidetään sisällä ja ulkona monitoimitalon liepeillä. Puutarha-aiheinen ilta keväällä Haimoon Marttojen kanssa. Kesäkahvilan avajaiset ja avoin kylä tapahtuma pidetään

Pyöräretki Selin ja Lepsämän välillä ajetaan syksyllä.

Kekrijuhla järjestetään syyskuun lopulla sadonkorjuun merkeissä.

Isänpäivälounas tarjoillaan perinteiseen tapaan marraskuussa.

Monitoimitalolla on mahdollisuus järjestöjen ja yksityisten kokouksiin ja juhliin. Myös saunatilat ovat kyläläisten vuokrattavissa.

Tiedotustoiminta

Kylän tapahtumista ja kyläyhdistyksen toiminnasta tiedotetaan joka kotiin jaettavalla Selkiläinen lehtisellä. Kyläyhdistyksen nettisivuja päivitetään tapahtumien tahtiin. Tiedotteet löytyvät myös kyläyhdistyksen Facebook-sivuilta.

Paikallislehtien kanssa tehdään yhteistyötä Selin asioiden kertomiseksi laajemmalle alueelle.