Historia

Selin koulu, kolme kauppaa, pankki ja posti rakennettiin aikanaan rautatiepysäkin lähettyville. Kaikki nämä rakennukset ovat nykyisin muussa käytössä.

Selin kansakoulun perustamisen alustava johtokunnankokous pidettiin 26.4.1903. Koulu aloitettiin vuokralla Hemmin tilalla. Omaa koulutaloa alettiin puuhaamaan heti, ja se valmistui lahjoitustontille syksyllä 1905. Siinä annettiin perusopetusta vuoteen 1968. Erinäisten vuokrausvuosien jälkeen kunta myi koulurakennuksen Selin Kyläyhdistykselle, ja näin tila muuttui Monitoimitaloksi kyläläisten käyttöön.

Nuorisoseurantalo Seppola ja sen viereen raivattiin urheilukenttä harrastustoiminnalle 1914. 1950-luvulla Selin urheilukenttä oli kunnan paras. Tällä hetkellä talo on perinteisessä asussaan lähinnä kesäkäytössä.

Kylämaisemaan tulivat 1970-luvulla suuret teollisuushallit. Nyt niissä toimivat kansainvälinen rakennusalan yritys ja kehitysyhteistyötä tekevä kirpputori. Maanviljelyskylään on tullut teollisuutta ja nyt asukkaista valtaosa käy muualla töissä. Kotikylä tarjoaa kuitenkin edelleen vapaa-aikaan yhteisiä harrastus- ja virkistysmahdollisuuksia.

Alla olevien kuvien lisäksi voit katsoa lisää historiallisia kuvia kuvagalleriasta.