Vuosikokousasiat

Vuosikokousasioita 2023

Selin kylää ja kylätoimintaa esiteltiin edellisvuoden aikana useassa tapahtumassa, netissä ja uuden kyläkortin avulla, kerrotaan vuosikertomuksessa.

Vuosikokouksen puheenjohtajana 5.3 monitoimitalolla toimi Pauli Räty ja sihteerinä Katija Sepponen. Pöytäkirjantarkastajiksi valittiin Niina Sahramaa ja Kari Vitikainen.

Valtakunnallisessa Avoimet ovet-tapahtumassa oli ohjelmaa kolmessa kohteessa, monitoimitalon lisäksi nuorisoseurantalo Seppolassa ja Pisara-kirppiksellä. Mainokseksi teetettiin komea ilmakuva Selin kyläkeskustasta.

Syksyn kekritapahtumassa oli osanottajia ennätysmäärä ja isänpäivänä tarjoiltiin taas koronatauon jälkeen perinteinen lounas.

Kyläsuunnitelmaa päivitettiin ja uuden toimintaidean mukaan aloitettiin viikoittainen nuorten nettinurkka.

Kyläläisten käyttöön hätätilanteita varten hankittu sydäniskuri sijoitettiin ohjeineen monitoimitalon ulkoseinään helposti saataville.

Monitoimitalolle saatiin lahjoituksena piano edellisen isoa korjausta edellyttäneen tilalle. Talonkäyttäjien kulkua helpottamaan hankittiin ulko-oven pieleen avainkaappi.

Yläkerran asuntoa remontoitiin loppuvuodesta ja ikkunaremontti jatkui myös kesällä.

Henkilövalintoja

Selin kyläyhdistyksen puheenjohtajaksi valittiin uudelleen Kimmo Jalli. Kylähallitukseen valittiin jatkamaan erovuoroiset Kimmo Jalli, Liisa Ali-Mattila, Mikko Toppinen. Tarmo Shemeikka, Sari Väisänen ja uutena Heidi Särkelä. Varajäseniksi valittiin Katija Sepponen ja Kari Vitikainen.

Muut kylähallituksen jäsenet ovat Tapani Haasto, Ritva Juhantalo, Tero Sahramaa, Sirkka Tontti, Ingmar Wessberg ja paikkakunnalta muuttaneen Katri Pirneksen tilalle vuodeksi valittu Heini Autti. Varajäsenet ovat Heidi Huupponen ja TimoKernen.

Toiminnantarkastajiksi valittiin Niina Sahramaa ja Pauli Räty sekä varalle Petri Ali-Mattila ja Marja-Leena Malin.

Kylähallituksen järjestäytymiskokouksessa valittiin varapuheenjohtajaksi Tapani Haasto, sihteeriksi Heini Autti ja rahastonhoitajaksi Ingmar Wessberg, tiedottajaksi Liisa Ali-Mattila, kirjastonhoitaja-jäsensihteeriksi Liisa Kernen, some- ja nettivastaavaksi Heidi Särkelä. Talotoimikuntana toimivat Ingmar Wessberg, Tapani Haasto, Tero Sahramaa ja Tarmo Shemeikka.

Vuosikokousasioita 2022

Selissä odotellaan värikästä kevättä

Selin monitoimitalon viikkotoiminta on taas vilkastumassa tauon jälkeen ja uudella innolla suunnitellaan koko kylän yhteisiä tapahtumia. Kyläläisten pihamailla toteutettu joulukalenteri ja monitoimitalolle istutetut tuhat kukkasipulia värittävät uuttakin toimintavuotta, todettiin kyläyhdistyksen vuosikokouksessa 13.3.22

Kyläyhdistyksen uudeksi puheenjohtajaksi kokous valitsi Kimmo Jallin, joka aikaisemmin toimi varapuheenjohtajana.

Vuosikokouksessa puhetta johti Pekka Vauromaa, sihteerinä toimi Kari Vitikainen ja pöytäkirjantarkastajiksi nimettiin Tarja Sahari ja Sirkka Tontti.

Selin monitoimitalo on lähialueen kaikenikäisten asukkaiden yhteinen toimintapaikka ja siksi sen kunnossapito on kyläyhdistyksen tärkeä huolenpidon kohde. Talkootoimin ja hankerahoituksen avulla parannettiin viime vuonna leikkipaikkojen ja pihan valaistusta. Hanke mahdollisti myös kaikkien kyläläisten käyttöön tulevan, monitoimitalolle sijoitettavan, sydäniskurin hankinnan.

Suurten ikkunoiden peruskunnostus jatkuu edelleen tänä  vuonna.

Hiihtolatujen verkosto ajettiin viime vuonna vain keskikylälle, mutta tämän vuoden parempi lumitilannne mahdollisti ladut pidemmälle Lepsämäntien suuntaiselle peltoaukealle. Latuvihkoon kirjoitettiin heti runsaasti nimiä.

Kesäkahvila oli viime kesänä avoinna keskiviikkoisin toukokuun lopulta elokuun puoliväliin. Talkoolaisten mukana työssä oli kolme selkiläistä nuorta. Kekritapahtuma ja isänpäivälounas voitiin järjestää koronarajoitukset huomioiden.

Torstaitupa ei kokoontunut viime vuonna lainkaan. Tänä keväänä aloiteltiin ruokailut kahden viikon välein maalis-toukokuussa. Perhekahvila on tarjonnut lapsille ja aikuisille tapaamispaikan syksystä alkaen  joka perjantai.

Henkilövalinnat

Selin kyläyhdistys ry:n uudeksi puheenjohtajaksi valittiin Kimmo Jalli.

Kylähallituksen jäseniksi valittiin uudelleen erovuoroiset Tapani Haasto ja Ingmar Wessberg sekä uusina Katri Pirnes, Tero Sahramaa ja Sirkka Tontti sekä varajäsenestä varsinaiseksi Ritva Juhantalo. Varajäseniksi valittiin uudelleen Timo Kernen ja uutena Heidi Huupponen.

Hallituksen jäseninä jatkavat Liisa Ali-Mattila, Kimmo Jalli, Liisa Kernen, Jerry Patomeri, Katija Sepponen ja Tarmo Shemeikka sekä varajäseninä Mikko Toppinen ja Sari Väisänen.

Toiminnantarkastajiksi valittiin entiset Niina Sahramaa ja Sirpa Nyman sekä varalle Ritva Luukkonen ja Marja-Leena Malin.

Kylähallituksen järjestäytymiskokouksessa valittiin varapuheenjohtajaksi Tapani Haasto, sihteeriksi Katija Sepponen, rahastonhoitajaksi Ingmar Wessberg, jäsensihteeri-kirjastonhoitajaksi Liisa Kernen, tiedottajaksi Liisa Ali-Mattila ja talovastaaviksi,Ingmar Wessberg, Tero Sahramaa ja  Tapani Haasto. Nettitiimiin nimettiin Katija Sepponen, Ritva Juhantalo ja Katri Pirnes.

Vuosikokousasioita 2021

Toimintarajoitteita ja talon kunnostusta

Koronapandemian rajoitukset hiljensivät toiminnan jo toista vuotta peräkkäin niin Selissä kuin muuallakin. Monitoimitaloa kunnostettiin kuitenkin kaiken aikaa, todettiin vasta kesäkuussa 2021 pidetyssä vuosikokouksessa.

Jo toista kertaa kyläavustajaksi saatu Ulf Virtanen kunnosti huolella suuria, vanhoja 115-vuotiaita ikkunoita. Työtä jäi vielä seuraavallekin vuodelle.

Syksyllä 2020 uusittiin ruokasalin lattia ja pihalle saatiin aikuisten ulkoliikuntavälineet. Samalla kunta antoi lisää vuokramaata entiseen alaan lisäyksenä.

Moottorikelkan hanke toteutui viime vuonna. Lyhyen lumikelin aikana keskikylälle saatiin sillä ajettua ladut hiihtäjille.

Kesäkahvila toimi kesä-heinäkuussa viime ja tänä vuonna. (2020 ja 2021) Talkoolaisten avuksi palkattiin kunnan kesäsetelin avulla 2020 kaksi ja vuonna 2021 kolme selkiläistä nuorta. Kumpanakin kesänä tarjolla oli keittoruoka ja leivonnainen kahvin kera.

Torstaitupa toimi viime syksynä vain kolme kertaa. Nyt se on vielä tauolla vuodenvaihteeseen asti. Perhekahvila toimi viime vuonna 16 kertaa. Tänä syksynä se aloitti jo elokuussa. Myös Hiiden Opiston kankaankudonta ja kunnan liikuntatoimen venyttelyjumppa ovat jo toiminnassa.

Vuosikokousasioita 2020

Kyläyhdistyksen toiminnassa on keskeistä ollut yhdessä syöminen, todetaan vuoden 2019 vuosikertomuksessa. Isänpäivälounaalla talo täyttyi kahdesti ja kekrissäkin syötiin ja myytiin ruokatarvikkeita. Viikoittainen torstaitupa kokoaa kyläläiset yhteisen ruokapöydän ääreen niin myös perhekahvila ja 4H-kerhossakin harrastetaan leivontaa.

Monitoimitalon vilkas viikkotoiminta jatkui ja jatkuu edelleen tarjoten yhteistä puuhaa kaikenikäisille. Kyläyhdistyksen oman toiminnan lisäksi talossa toimii Hiiden Opiston kankaankudonnan piiri, 4H-yhdisyksen kokkaus- ja kädentaidon kerho, liikuntatoimen venyttelyjumppa ja Kunnon Naisen Asahi-terveysliikunnan ryhmä.

Monitoimitalossa on myös hyvät tilat ja tarpeisto kokouksiin ja erilaisiin perhejuhliin, joita pidettiinkin vuoden mittaan lukuisa määrä.

Kesäkahvila kesä-heinäkuun keskiviikkoisin ja lauantaisin tarjoaa työpaikan kolmelle selkiläiselle nuorelle ja tapaamispaikan kyläläisille vieraineen. Tarkemmin toiminnoista kerrotaan vuosikertomuksessa ja toimintasuunnitelmassa.

Vuosikokousasioita  2019

Selin kyläyhdistyksen vuosikokouksessa viime vuoden tapahtumia kerrattaessa todettiin, että niissä oli ollut edellisvuosia runsaammin osanottajia. Kesäkahvilan avajaisiin ja selkiläisen kylätoiminnan 40-vuotismuisteloihin osallistui 100 henkeä. Kekritapahtumassa syyssadon markkinoilla oli n. 200 kävijää. Isänpäivälounaalla ruokailijoita talkoolaisineen oli yllättävät 165. Kokkaajat olivat hyvin varautuneet ja ruoka riitti. Kekri ja isänpäivälounas ovat merkittäviä tulolähteitä ison monitoimitalon korjauskulujen kattamisessa.

Kyläläisten ahkeraa talkootyötä tarvitaan isojen tapahtumien ja vilkkaan viikkotoiminnan järjestämisessä. Monitoimitalon kunnossapidossa oli apuna kyläavustaja. Viime vuoden avustaja oli tietokoneenkäytön ammattilainen, joten kyläläiset saivat häneltä opastusta niihinkin ongelmiin.

Torstaitupa oli edelleen suosituin viikkotapahtuma ruokailuineen ja monenlaisine ohjelmineen. Sotainvalidien tukiryhmän ja veteraanien keväinen vierailuperinne jatkui. Syksyllä maisteltiin uusia makuja syyrialaisen pariskunnan kokatessa kotimaansa ruokia selkiläisille. Perhekahvila kokosi perjantaisin lapsia ja vanhempia sekä eläkeläisiäkin omaan kerhoonsa.

Monitoimitalon eteinen ja ruokasali saivat uudet vaaleat värit edellisen kyläavustajan toimesta. Syksyn aikana monitoimitalossa pidettiin tarkastuksia. Terveystarkastaja katsasti keittiön toimintoineen ja palotarkastaja ja sähkötarkastaja omat toimialueensa. Myös talousvesi tutkittiin ja todettiin hyväksi.

Tämän vuoden toimintasuunnitelma jatkaa jo perinteisiä vuosittaisia tapahtumia ja samoin viikkotoimintaa. Monitoimitalon kunnostamisessa vuorossa on ruokasalin lattian korjaus. Kyläyhdistyksen nettisivuja uusitaan helppokäyttöisemmiksi. Uusiakin talkoolaisia odotellaan mukaan toiminnan toteutukseen.

Vuosikokousasioita 2018

Laskiaissunnuntaina vietettiin kyläpäivää monitoimitalolla lusikoiden hernekeittoa ja tehden kyläläisiä koskevia päätöksiä vuosikokouksessa. Laskiaisliukuja oli tarjolla koiran vetämässä ahkiossa. Päivän ohjelmaan osallistui nelisenkymmentä kyläläistä.

Vuosikokouksen puheenjohtajaksi kutsuttiin Raimo Mustonen, joka oli 40 vuotta sitten pidetyn Selin ensimmäisen kylätoimikunnan perustavan kokouksen puheenjohtaja.

Vuosikokous valitsi Sirpa Nymanin uudelleen yhdistyksen puheenjohtajaksi tälle vuodelle. Erovuoroiset kylähallituksen jäsenet Tapani Haasto, Minna Malin, Nina Marttinen, Kari Vitikainen ja Ingmar Wessberg valittiin uudelleen ja uutena valittiin Maarit Rautio. Erovuoroiset varajäsenet Ritva Juhantalo ja Timo Kernen valittiin uudelleen. Muut kylähallituksen jäsenet ovat Liisa Ali-Mattila, Kimmo Jalli, Liisa Kernen, Tarmo Shemeikka ja Juha Uusikartano ja varajäsenet Seppo Ali-Mattila.

Vuosikertomuksessa todettiin kylällä toimitun Suomen 100-vuotisteeman mukaisesti yhdessä ja sinivalkoisesti. Laskiaisena retkeiltiin Halauspuu-metsässä, josta kyläyhdistys oli adoptoinut männyn retkikohteeksi. Kekri-tapahtuman leipäteema toteutui monella tavalla jauhojen jauhatuksesta Kylän paras-leipojan kisaan maukkaimmasta ruokaleivästä. Komea maitolaituri talkoiltiin arpajaisvoitoksi.

Isänpäivälounas katettiin sinivalkoisin värein perinteisin ruokalajein ja samaa teemaa jatkettiin torstaituvan itsenäisyyspäivän lounaalla. Kesäkahvilassa työskenteli 3 tyttöä kunnan kesäsetelin avustuksella. Kahvilassa oli myös aina aikuinen talkoolainen paikalla. Keittiössä työskentelevät talkoolaiset suorittivat 7 uutta hygieniapassia.

Monitoimitalon kunnossapito on jatkuvan talkootyön kohde. Kyläavustaja on siinä suureksi avuksi. Taloon saatiin hankituksi hyvät tuolit. Viemäriputkisto kuvattiin mahdollista korjaustarvetta varten.

Toimintasuunnitelmassa tälle vuodelle on jo käynnissä oleva monitoimitalon eteisen ja ruokasalin maalaus. Hanketuen avulla tehdään käyttövesiputkiston uusimista ja hankitaan keittiöön kylmäkalusteita. Uutta kyläavustajaa etsitään nykyisen kauden päättyessä maaliskuun lopussa.

Kylätoiminnan 40-vuotisjuhlaa vietetään 9.6 kesäkahvilan avajaisissa 9.6. Kekri ja isänpäivä ovat vuoden suuret tapahtumat. Vilkas viikkotoiminta ja muu jo vakiintunut ohjelma jatkuu entiseen malliin.

Tulkaa mukaan osallistumaan ja tekemään yhdessä viihtyisää kylää.

Vuosikokousasioita 2017

Selin kyläyhdistyksen vuosikokouksessa monitoimitalolla kerrattiin viime vuoden kohokohtia. Syksyinen kekrijuhla tarjosi kiinnostavan elämyksen kauranpuinnin työnäytöksellä. Maamoottorilla toimiva 60-vuotias puimakone houkutti paikalle runsaan joukon vanhasta työtavasta kiinnostuneita.

Selin monitoimitalon monipuolinen toiminta kokoaa kaikenikäisiä viikoittaisiin harrastuksiin ja erilaisiin tapahtumiin. Isänpäivälounas on toinen iso tapahtuma ja kesä-heinäkuussa kesäkahvila on jo vakiinnuttanut paikkansa niin vuosikertomuksessa kuin toimintasuunnitelmassakin.

Valtakunnallisiin Suomi 100-teematapahtumiin osallistutaan myös Selissä. Talvinen laavuretki tehtiin helmikuussa ja elokuussa syödään yhdessä ulkona. Kesäkahvilaan palkataan kunnan kesäsetelin avulla kolme nuorta työhön. Kahvilan avajaiset 10.6 liittyvät Avoin kylä-teemaan, jossa tutustutaan kylään ja esitellään kylätoimintaa.

Monitoimitalon kunnostaminen on jatkuva talkootyön kohde. Viime vuonna hankittiin keittiöön uudet liedet ja astianpesukone sekä kunnostettiin pannuhuoneeseen pyykinpesutila. Palkkatuella työllistetty kyläavustaja toimi monitoimitalolla viime vuoden ajan.

Vuosikokouksessa valittiin kyläyhdistyksen puheenjohtajaksi Sirpa Nyman. Kylähallituksen erovuoroiset jäsenet Liisa Ali-Mattila, Kimmo Jalli, Liisa Kernen, Sirpa Nyman, Tarmo Shemeikka ja Juha Uusikartano valittiin uudelleen kaudelle 2017–18. Samoin varajäsenet Seppo Ali-Mattila ja Jerry Patomeri.

Muut hallituksen jäsenet ovat Tapani Haasto, Minna Malin, Nina Marttinen, Susanna Vanninen, Kari Vitikainen ja Ingmar Wessberg ja varajäsenet Ritva Juhantalo ja Timo Kernen.

Toiminnantarkastajiksi valittiin Niina Sahramaa ja Ritva Luukkonen sekä varalle Mikko Toppinen ja Marja-Leena Malin.

Kylähallituksen järjestäytymiskokouksessa varapuheenjohtajaksi valittiin Tapani Haasto, sihteeriksi Kari Vitikainen, rahastonhoitajaksi Ingmar Wessberg, tiedottajaksi Liisa Ali-Mattila, talovastaaviksi Tapani Haasto ja Ingmar Wessberg, jäsensihteeriksi ja kirjastonhoitajaksi Liisa Kernen sekä some-vastaavaksi Sirpa Nyman.

Vuosikokousasioita 2016

Selin monitoimitalon kunnossapito ja toiminnan kehittäminen on edelleen kyläyhdistyksen keskeisenä tehtävänä, todettiin Selin kyläyhdistyksen vuosikokouksessa. Säännölliseen viikkotoimintaan, juhliin ja tapahtumiin osallistuu kaikenikäisiä lähialueen asukkaita.

Kyläavustajan saaminen työhön talkoolaisten avuksi tehostaa niin talon kunnossapitoa kuin toiminnankin järjestämistä. Kyläläisetkin voivat tilata kyläavustajaa avuksi arkisiin askareisiinsa.

Edellisvuoden toiminnasta kokouksessa todettiin isojen tapahtumien kekrin ja isänpäivälounaan saaneen jälleen suuren suosion. Kesäkahvila kahdesti viikossa vakiinnutti myös paikkansa kesätoiminnassa. Talon kunnostustöinä maalattiin sali valoisaksi juhlatilaksi.

Kyläsuunnitelman mukaan tulevana vuonna kehitetään liikuntamahdollisuuksia ja selvitetään vanhan urheilukentän käyttöönottoa. Kesäkahvilan yhteyteen kehitellään suoramyyntitapahtumia. Valokuidun Selkiin saaminen kiinnostaa ja asiaa selvitellään otalampilaisten kanssa.

Selin kyläyhdistyksen puheenjohtajaksi kuluvalle vuodelle valittiin Tapani Haasto. Erovuoroiset kylähallituksen jäsenet Nina Marttinen, Kari Vitikainen, Susanna Vanninen ja Ingmar Wessberg valittiin uudelleen ja uutena Minna Malin. Varajäsenet Seppo Ali-Mattila ja Jerry Patomeri valittiin uudelleen.

Muut kylähallituksen jäsenet ovat Liisa Ali-Mattila, Sirpa Nyman, Kimmo Jalli, Liisa Kernen, Tarmo Shemeikka ja Juha Uusikartano sekä varajäsenet Ritva Juhantalo ja Timo Kernen.

Toiminnantarkastajiksi valittiin Niina Sahramaa ja Ritva Luukkonen sekä varalle Mikko Toppinen ja Marja-Leena Malin.

Arto Sahramaa nimettiin selvittämään nykyisin kunnan omistuksessa olevan urheilukenttäalueen saamista kyläläisten käyttöön.

Kylähallituksen järjestäytymiskokouksessa valittiin varapuheenjohtajaksi Ingmar Wessberg, sihteeriksi Kari Vitikainen, rahastonhoitajaksi Kimmo Jalli, tiedottajaksi Liisa Ali-Mattila, talovastaaviksi Tapani Haasto ja Ingmar Wessberg, kirjastonhoitajaksi Liisa Kernen ja some-vastaavaksi Sirpa Nyman.

Heini Autti kylätyöhön

Suomen Kylätoiminta ry:n Työtä kylästä-hanke auttaa työttömien työllistämisessä palkkatuen avulla kyläavustajiksi. Selkiläinen Heini Autti sai tätä kautta vuoden pestin lähinnä talkoolaisten avuksi monitoimitalon kunnossapitoon ja toiminnan järjestämiseen.

Ensimmäisinä tehtävinä on ollut perussiivousta komeroihin kertyneiden tavaroiden selvittelyssä. Toiminnan kasvaessa on hankittu ja saatu lahjoituksina mm astioita ja muuta tarvikkeistoa. Astioita onkin päätetty myös vuokrata esim. perhejuhliin. Vilkas viikkotoiminta teettää myös paljon töitä.

Monitoimitalon tehtävien lisäksi Heiniä voivat pyytää myös kyläläiset avukseen arkisiin töihinsä. Työstä veloitetaan silloin 10 euroa tunnilta.

Vuosikokousasioita 2015

Selin kyläyhdistys ry:n vuosikokouksessa tarkasteltiin tyytyväisinä edellisen vuoden toimintaa ja päätettiin tämän vuoden tapahtumista. Puheenjohtajana monitoimitalolla toimi Raimo Mustonen.

Monitoimitalon ylläpito ja kunnostaminen on edelleen ollut kyläyhdistyksen keskeinen tehtävä, sillä se on Selin ja lähikylien tärkeä toimitila kaikenikäisten kerho- ja harrastustoiminnalle. 

Kyläsuunnitelmaa laadittiin useissa palavereissa ja vihtiläisten kyläyhdistysten yhteisissä työpajoissa. 

Uutta toimintaa oli viikoittainen kesäkahvila ja joulumyyjäisten järjestäminen. Kuluvan vuoden tavoitteita ovat aikaisempien toimintojen lisäksi liikuntaharrastuksen tehostaminen ja kylän liikenneturvallisuuden parantaminen kylään tulon selkeämmällä korostamisella.

Kylähallituksen puheenjohtajaksi valittiin edelleen Tapani Haasto. Kylähallituksen erovuoroiset jäsenet Liisa Ali-Mattila, Kimmo Jalli, Liisa Kernen, Tarmo Shemeikka ja Juha Uusikartano valittiin uudelle kaksivuotiskaudelle. Uutena hallitukseen valittiin Sirpa Nyman. Erovuoroiset varajäsenet Ritva Juhantalo ja Timo Kernen valittiin jatkamaan. Muut hallituksen jäsenet ovat Nina Marttinen, Susanna Toppinen, Susanna Vanninen, Kari Vitikainen ja Ingmar Wessberg sekä varajäsenet Seppo Ali-Mattila ja Jerry Patomeri. Toiminnantarkastajiksi valittiin Niina Sahramaa ja Ritva Luukkonen ja varalle Mikko Toppinen ja Marja-Leena Malin.

Järjestäytymiskokouksessa

Varapuheenjohtajaksi valittiin edelleen Ingmar Wessberg, sihteeriksi Kari Vitikainen ja rahastonhoitajaksi Kimmo Jalli. Talovastaaviksi nimettiin Tapani Haasto ja Ingmar Wessberg, tiedottajaksi Liisa Ali-Mattila, nettivastaavaksi Pasi Juhantalo, some-vastaavaksi Sirpa Nyman, kirjastonhoitajaksi ja jäsenkirjuriksi Liisa Kernen sekä Selkiläisen taittajaksi Arja Parttimaa.

Lisätietoja vuosikertomuksessa ja toimintasuunnitelmassa.

Vuosikokousasioita 2014

Selin kyläyhdistyksen vuosikokous valitsi Tapani Haaston jatkamaan puheenjohtajana.

Kyläsuunnitelman laatiminen on kuluvan vuoden päätavoite toiminnassa. Siihen kutsutaan kaikkia kyläläisiä mukaan. Monitoimitalon kunnostamista jatketaan salin lattian korjaamisella, ilmalämpöpumpun hankinnalla ja ikkunaremontilla. Uusia nettisivuja kehitetään edelleen. Monipuolinen viikkotoiminta jatkuu entiseen tapaan ja sitä päivitetään tarpeen mukaan kyläläisten toiveet huomioiden. Isoimmat yksittäiset tapahtumat ovat ulkoilupäivä, pääsiäisvalkeat, kekrijuhla ja isänpäivälounas.

Monitoimitalon pihapiiri koheni viime vuonna, kun talkoovoimin hankerahoituksen avulla rakennettiin lapsille leikkipaikat ja kunnostettiin piharakennus. Piharakennuksen päätyaittaan on suunnitteilla kesäkahvila kyläläisten tapaamispaikaksi.

Kyläyhdistyksen hallitukseen valittiin erovuoroisista uudelleen Tapani Haasto, Nina Marttinen, Susanna Toppinen, Susanna Vanninen ja Ingmar Wessberg sekä uutena KariVitikainen. Entisinä jatkavat Liisa Ali­-Mattila, Heini Autti, Kimmo Jalli, Liisa Kernen, Tarmo Shemeikka ja Ingmar Wessberg. Varajäsen Seppo Ali­-Mattila valittiin uudelleen sekä uusina Jerry Patomeri ja Timo Kernen. Entisenä jatkaa Ritva Juhantalo.

Toiminnantarkastajiksi valittiin Siru Sahramaa ja Jaakko Luukkonen sekä varalle Mervi Räisänen ja Marja­Leena Malin.

Kylähallituksen järjestäytymiskokouksessa valittiin varapuheenjohtajaksi Ingmar Wessberg, sihteeriksi Kari Vitikainen, rahastonhoitajaksi Kimmo Jalli, tiedottajaksi Liisa Ali-­Mattila, nettivastaavaksi Pasi Juhantalo sekä kirjastonhoitajaksi ja jäsensihteeriksi Liisa Kernen.

Vuosikokousasioita 2013

Tapani Haasto jatkaa puheenjohtajana

Selin kyläyhdistyksen puheenjohtajaksi valittiin edelleen Tapani Haasto. Hallituksen erovuoroiset jäsenet Liisa Ali-Mattila, Heini Autti, Liisa Kernen, Tarmo Shemeikka ja Juha Uusikartano valittiin jatkamaan ja uutena Kimmo Jalli. Varajäsenistä erovuoroinen Ritva Juhantalo valittiin uudelleen ja uutena Kari Vitikainen. Muut hallituksen jäsenet ovat Nina Marttinen, Kari Räsänen, Susanna Toppinen, Susanna Vanninen ja Ingmar Wessberg ja varajäseninä Seppo Ali-Mattila ja Raimo Mustonen.

Toiminnantarkastajiksi valittiin Siru Sahramaa ja Jaakko Luukkonen sekä varalle Mervi Räisänen ja Marja-Leena Malin. Hallituksen järjestäytyessä valittiin varapuheenjohtajaksi Ingmar Wessberg, sihteeriksi Nina Marttinen, rahastonhoitajaksi Kimmo Jalli, tiedottajaksi Liisa Ali-Mattila, talovastaaviksi Tapani Haasto ja Ingmar Wessberg sekä kirjastoa ja jäsenhankintaa hoitamaan Liisa Kernen. Kotisivun kehittämisryhmään nimettiin Petri Tontti, Pasi Juhantalo, Sirpa Nyman ja Timo Kernen.

Monitoimitalon leikkikenttä kunnostetaan ensi kesänä

Monitoimitalon leikkikenttä ja piharakennuksen ulkopinnat kunnostetaan talkootyönä ensi kesänä, päätti Selin kyläyhdistyksen vuosikokous. Wc-tilojen ja saunaosaston remontointi oli viime vuoden urakkana. Kummankin kohteen kustannuksista osan kattaa Ykkösakseli ry:n kautta saatu hanketuki Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmasta.

Talossa toimii viikoittain 10-12 kerhoa ja ryhmää sekä lisäksi yksittäisiä kokouksia ja juhlia. Kirjastoon on kertynyt melkoinen määrä luettavaa niin lapsille kuin aikuisille. Lainaus toimii omatoimisesti toiminta-aikoina: nimi vihkoon ja kirja kotiin.

Suurin osa toiminnasta ja talon kunnossapidosta toteutetaan talkoovoimin. Uusia, erilaisten taitojen osaajia haastetaan jatkuvasti mukaan. Parhaillaan uusitaan kyläyhdistyksen kotisivuja, kunnostetaan salin ikkunoita ja valmistellaan tapahtumia. Jokaviikkoinen torstaitupa tarvitsee kokkaajia ja askartelunohjaajia. Tulisitko mukaan?