Vuosikokousasioita 2016

Selin monitoimitalon kunnossapito ja toiminnan kehittäminen on edelleen kyläyhdistyksen keskeisenä tehtävänä, todettiin Selin kyläyhdistyksen vuosikokouksessa. Säännölliseen viikkotoimintaan, juhliin ja tapahtumiin osallistuu kaikenikäisiä lähialueen asukkaita.

Kyläavustajan saaminen työhön talkoolaisten avuksi tehostaa niin talon kunnossapitoa kuin toiminnankin järjestämistä. Kyläläisetkin voivat tilata kyläavustajaa avuksi arkisiin askareisiinsa.

Edellisvuoden toiminnasta kokouksessa todettiin isojen tapahtumien kekrin ja isänpäivälounaan saaneen jälleen suuren suosion. Kesäkahvila kahdesti viikossa vakiinnutti myös paikkansa kesätoiminnassa. Talon kunnostustöinä maalattiin sali valoisaksi juhlatilaksi.

Kyläsuunnitelman mukaan tulevana vuonna kehitetään liikuntamahdollisuuksia ja selvitetään vanhan urheilukentän käyttöönottoa. Kesäkahvilan yhteyteen kehitellään suoramyyntitapahtumia. Valokuidun Selkiin saaminen kiinnostaa ja asiaa selvitellään otalampilaisten kanssa.

Selin kyläyhdistyksen puheenjohtajaksi kuluvalle vuodelle valittiin Tapani Haasto. Erovuoroiset kylähallituksen jäsenet Nina Marttinen, Kari Vitikainen, Susanna Vanninen ja Ingmar Wessberg valittiin uudelleen ja uutena Minna Malin. Varajäsenet Seppo Ali-Mattila ja Jerry Patomeri valittiin uudelleen.

Muut kylähallituksen jäsenet ovat Liisa Ali-Mattila, Sirpa Nyman, Kimmo Jalli, Liisa Kernen, Tarmo Shemeikka ja Juha Uusikartano sekä varajäsenet Ritva Juhantalo ja Timo Kernen.

Toiminnantarkastajiksi valittiin Niina Sahramaa ja Ritva Luukkonen sekä varalle Mikko Toppinen ja Marja-Leena Malin.

Arto Sahramaa nimettiin selvittämään nykyisin kunnan omistuksessa olevan urheilukenttäalueen saamista kyläläisten käyttöön.

Kylähallituksen järjestäytymiskokouksessa valittiin varapuheenjohtajaksi Ingmar Wessberg, sihteeriksi Kari Vitikainen, rahastonhoitajaksi Kimmo Jalli, tiedottajaksi Liisa Ali-Mattila, talovastaaviksi Tapani Haasto ja Ingmar Wessberg, kirjastonhoitajaksi Liisa Kernen ja some-vastaavaksi Sirpa Nyman.

Heini Autti kylätyöhön

Suomen Kylätoiminta ry:n Työtä kylästä-hanke auttaa työttömien työllistämisessä palkkatuen avulla kyläavustajiksi. Selkiläinen Heini Autti sai tätä kautta vuoden pestin lähinnä talkoolaisten avuksi monitoimitalon kunnossapitoon ja toiminnan järjestämiseen.

Ensimmäisinä tehtävinä on ollut perussiivousta komeroihin kertyneiden tavaroiden selvittelyssä. Toiminnan kasvaessa on hankittu ja saatu lahjoituksina mm astioita ja muuta tarvikkeistoa. Astioita onkin päätetty myös vuokrata esim. perhejuhliin. Vilkas viikkotoiminta teettää myös paljon töitä.

Monitoimitalon tehtävien lisäksi Heiniä voivat pyytää myös kyläläiset avukseen arkisiin töihinsä. Työstä veloitetaan silloin 10 euroa tunnilta.

Vuosikokousasioita 2015

Selin kyläyhdistys ry:n vuosikokouksessa tarkasteltiin tyytyväisinä edellisen vuoden toimintaa ja päätettiin tämän vuoden tapahtumista. Puheenjohtajana monitoimitalolla toimi Raimo Mustonen.

Monitoimitalon ylläpito ja kunnostaminen on edelleen ollut kyläyhdistyksen keskeinen tehtävä, sillä se on Selin ja lähikylien tärkeä toimitila kaikenikäisten kerho- ja harrastustoiminnalle. 

Kyläsuunnitelmaa laadittiin useissa palavereissa ja vihtiläisten kyläyhdistysten yhteisissä työpajoissa. 

Uutta toimintaa oli viikoittainen kesäkahvila ja joulumyyjäisten järjestäminen. Kuluvan vuoden tavoitteita ovat aikaisempien toimintojen lisäksi liikuntaharrastuksen tehostaminen ja kylän liikenneturvallisuuden parantaminen kylään tulon selkeämmällä korostamisella.

Kylähallituksen puheenjohtajaksi valittiin edelleen Tapani Haasto. Kylähallituksen erovuoroiset jäsenet Liisa Ali-Mattila, Kimmo Jalli, Liisa Kernen, Tarmo Shemeikka ja Juha Uusikartano valittiin uudelle kaksivuotiskaudelle. Uutena hallitukseen valittiin Sirpa Nyman. Erovuoroiset varajäsenet Ritva Juhantalo ja Timo Kernen valittiin jatkamaan. Muut hallituksen jäsenet ovat Nina Marttinen, Susanna Toppinen, Susanna Vanninen, Kari Vitikainen ja Ingmar Wessberg sekä varajäsenet Seppo Ali-Mattila ja Jerry Patomeri. Toiminnantarkastajiksi valittiin Niina Sahramaa ja Ritva Luukkonen ja varalle Mikko Toppinen ja Marja-Leena Malin.

Järjestäytymiskokouksessa

Varapuheenjohtajaksi valittiin edelleen Ingmar Wessberg, sihteeriksi Kari Vitikainen ja rahastonhoitajaksi Kimmo Jalli. Talovastaaviksi nimettiin Tapani Haasto ja Ingmar Wessberg, tiedottajaksi Liisa Ali-Mattila, nettivastaavaksi Pasi Juhantalo, some-vastaavaksi Sirpa Nyman, kirjastonhoitajaksi ja jäsenkirjuriksi Liisa Kernen sekä Selkiläisen taittajaksi Arja Parttimaa.

Lisätietoja vuosikertomuksessa ja toimintasuunnitelmassa.

Vuosikokousasioita 2014

Selin kyläyhdistyksen vuosikokous valitsi Tapani Haaston jatkamaan puheenjohtajana.

Kyläsuunnitelman laatiminen on kuluvan vuoden päätavoite toiminnassa. Siihen kutsutaan kaikkia kyläläisiä mukaan. Monitoimitalon kunnostamista jatketaan salin lattian korjaamisella, ilmalämpöpumpun hankinnalla ja ikkunaremontilla. Uusia nettisivuja kehitetään edelleen. Monipuolinen viikkotoiminta jatkuu entiseen tapaan ja sitä päivitetään tarpeen mukaan kyläläisten toiveet huomioiden. Isoimmat yksittäiset tapahtumat ovat ulkoilupäivä, pääsiäisvalkeat, kekrijuhla ja isänpäivälounas.

Monitoimitalon pihapiiri koheni viime vuonna, kun talkoovoimin hankerahoituksen avulla rakennettiin lapsille leikkipaikat ja kunnostettiin piharakennus. Piharakennuksen päätyaittaan on suunnitteilla kesäkahvila kyläläisten tapaamispaikaksi.

Kyläyhdistyksen hallitukseen valittiin erovuoroisista uudelleen Tapani Haasto, Nina Marttinen, Susanna Toppinen, Susanna Vanninen ja Ingmar Wessberg sekä uutena KariVitikainen. Entisinä jatkavat Liisa Ali­-Mattila, Heini Autti, Kimmo Jalli, Liisa Kernen, Tarmo Shemeikka ja Ingmar Wessberg. Varajäsen Seppo Ali­-Mattila valittiin uudelleen sekä uusina Jerry Patomeri ja Timo Kernen. Entisenä jatkaa Ritva Juhantalo.

Toiminnantarkastajiksi valittiin Siru Sahramaa ja Jaakko Luukkonen sekä varalle Mervi Räisänen ja Marja­Leena Malin.

Kylähallituksen järjestäytymiskokouksessa valittiin varapuheenjohtajaksi Ingmar Wessberg, sihteeriksi Kari Vitikainen, rahastonhoitajaksi Kimmo Jalli, tiedottajaksi Liisa Ali-­Mattila, nettivastaavaksi Pasi Juhantalo sekä kirjastonhoitajaksi ja jäsensihteeriksi Liisa Kernen.

Vuosikokousasioita 2013

Tapani Haasto jatkaa puheenjohtajana

Selin kyläyhdistyksen puheenjohtajaksi valittiin edelleen Tapani Haasto. Hallituksen erovuoroiset jäsenet Liisa Ali-Mattila, Heini Autti, Liisa Kernen, Tarmo Shemeikka ja Juha Uusikartano valittiin jatkamaan ja uutena Kimmo Jalli. Varajäsenistä erovuoroinen Ritva Juhantalo valittiin uudelleen ja uutena Kari Vitikainen. Muut hallituksen jäsenet ovat Nina Marttinen, Kari Räsänen, Susanna Toppinen, Susanna Vanninen ja Ingmar Wessberg ja varajäseninä Seppo Ali-Mattila ja Raimo Mustonen.

Toiminnantarkastajiksi valittiin Siru Sahramaa ja Jaakko Luukkonen sekä varalle Mervi Räisänen ja Marja-Leena Malin. Hallituksen järjestäytyessä valittiin varapuheenjohtajaksi Ingmar Wessberg, sihteeriksi Nina Marttinen, rahastonhoitajaksi Kimmo Jalli, tiedottajaksi Liisa Ali-Mattila, talovastaaviksi Tapani Haasto ja Ingmar Wessberg sekä kirjastoa ja jäsenhankintaa hoitamaan Liisa Kernen. Kotisivun kehittämisryhmään nimettiin Petri Tontti, Pasi Juhantalo, Sirpa Nyman ja Timo Kernen.

Monitoimitalon leikkikenttä kunnostetaan ensi kesänä

Monitoimitalon leikkikenttä ja piharakennuksen ulkopinnat kunnostetaan talkootyönä ensi kesänä, päätti Selin kyläyhdistyksen vuosikokous. Wc-tilojen ja saunaosaston remontointi oli viime vuoden urakkana. Kummankin kohteen kustannuksista osan kattaa Ykkösakseli ry:n kautta saatu hanketuki Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmasta.

Talossa toimii viikoittain 10-12 kerhoa ja ryhmää sekä lisäksi yksittäisiä kokouksia ja juhlia. Kirjastoon on kertynyt melkoinen määrä luettavaa niin lapsille kuin aikuisille. Lainaus toimii omatoimisesti toiminta-aikoina: nimi vihkoon ja kirja kotiin.

Suurin osa toiminnasta ja talon kunnossapidosta toteutetaan talkoovoimin. Uusia, erilaisten taitojen osaajia haastetaan jatkuvasti mukaan. Parhaillaan uusitaan kyläyhdistyksen kotisivuja, kunnostetaan salin ikkunoita ja valmistellaan tapahtumia. Jokaviikkoinen torstaitupa tarvitsee kokkaajia ja askartelunohjaajia. Tulisitko mukaan?

Sulje valikko