Print this page

Etusivu

Kekristä kerrottuna

Talkootyön juhlaa lauantaisessa kekrissä

Kekripäivää vietettiin iloisessa hyrinässä, hyviä makuja maistellen, lähiruokaa ostellen ja tuttujen kanssa seurustellen. Maitolaituri havitteli moni ja arvat kävivät kaupaksi. Talkoomiesten uusin tuote oli taas komea ja viimeistelty rakennelma. Marjatta Uusimäki Otalammelta oli arvonnassa onnekkain, mutta pienempiä voittoja riitti muillekin.

Kylän parasta leipojaa äänestettiin neljää erilaista leipää maistellen. Eniten ääniä sai Hannele Jurvanen, joka aikaisemminkin on sijoittunut hyvin leivontakisassa. Äänestäjien joukosta arvottiin jauhopussin saajaksi Aino Viitaharju.

Vanha leivänjuurta kyseltiin kyläläisiltä ja muutamalla kuulemma onkin. Pauli Räty toi paikalle isänsä vuonna 1951 tekemän taikinatiinun, jossa oli asiaankuuluvasti vanhaa taikinanjäämää. Tämän tiinun edeltäjä on tiettävästi tuotu Jaakkimasta ja taikinakin siten sieltä kotoisin.

Myllyvankkuri on rakennettu vanhan traktorikärryn pohjalle. Toinen talkooporukka uurasti sen kanssa usean viikon ajan, mutta tulos onkin sitten komea ja käytännöllinen. Pauli Räty ja Juhani Ali-Mattila jauhattivat Rätyn vanhalla kotitarvemyllyllä ruista ja vehnää puuro- ja leipäjauhoksi. Yleisö sai mukaansa lämpimät maistiaiset.

Keittiön talkoolaiset tarjosivat puffetissa kasviskeittoa, uutispuuroa ja korvapuusteja kahvin kera. Toinen kahvio oli vanhassa aitassa. Sen edustalla myytiin grillimakkaraa ja muurinpohjalettuja.

Tuotteitaan olivat myymässä tutut, Herrakunnan lammas, Ollikkalan olkipossu, Hennolan kotileipomo, Nummitarhan hunaja ja uutena Mainio puutarha. Kasviskärryssä oli tarjolla vihanneksia ja juureksia Lohenojalta ja kaalia Lönnrotilta. Käsitöitä, kransseja ja hilloja oli sisäpöydillä.

Kekri oli taas puuhakas ponnistus kyläyhdistykseltä. Paras palkinto puuhaajille oli iso kävijöiden määrä ja tyytyväiset kommentit heiltä.

Hetki hengähdystä ja sitten katetaan isänpäivälounas.

t. Liisa Ali-Mattila