Print this page

Etusivu

Sirpa Nyman jatkaa kyläyhdistyksen puheenjohtajana

Sirpa Nyman jatkaa Selin kyläyhdistys ry:n puheenjohtajan

 

Laskiaissunnuntaina vietettiin kyläpäivää monitoimitalolla lusikoiden hernekeittoa ja tehden kyläläisiä koskevia päätöksiä vuosikokouksessa. Laskiaisliukuja oli tarjolla koiran vetämässä ahkiossa. Päivän ohjelmaan osallistui nelisenkymmentä kyläläistä.

Vuosikokouksen puheenjohtajaksi kutsuttiin Raimo Mustonen, joka oli 40 vuotta sitten pidetyn Selin ensimmäisen kylätoimikunnan perustavan kokouksen puheenjohtaja.

Vuosikokous valitsi Sirpa Nymanin uudelleen yhdistyksen puheenjohtajaksi tälle vuodelle. Erovuoroiset kylähallituksen jäsenet Tapani Haasto, Minna Malin, Nina Marttinen, Kari Vitikainen ja Ingmar Wessberg valittiin uudelleen ja uutena valittiin Maarit Rautio. Erovuoroiset varajäsenet Ritva Juhantalo ja Timo Kernen valittiin uudelleen. Muut kylähallituksen jäsenet ovat Liisa Ali-Mattila, Kimmo Jalli, Liisa Kernen, Tarmo Shemeikka ja Juha Uusikartano ja varajäsenet Seppo Ali-Mattila.

Vuosikertomuksessa todettiin kylällä toimitun Suomen 100-vuotisteeman mukaisesti yhdessä ja sinivalkoisesti. Laskiaisena retkeiltiin Halauspuu-metsässä, josta kyläyhdistys oli adoptoinut männyn retkikohteeksi. Kekri-tapahtuman leipäteema toteutui monella tavalla jauhojen jauhatuksesta Kylän paras-leipojan kisaan maukkaimmasta ruokaleivästä. Komea maitolaituri talkoiltiin arpajaisvoitoksi.

Isänpäivälounas katettiin sinivalkoisin värein perinteisin ruokalajein ja samaa teemaa jatkettiin torstaituvan itsenäisyyspäivän lounaalla. Kesäkahvilassa työskenteli 3 tyttöä kunnan kesäsetelin avustuksella. Kahvilassa oli myös aina aikuinen talkoolainen paikalla. Keittiössä työskentelevät talkoolaiset suorittivat 7 uutta hygieniapassia.

Monitoimitalon kunnossapito on jatkuvan talkootyön kohde. Kyläavustaja on siinä suureksi avuksi. Taloon saatiin hankituksi hyvät tuolit. Viemäriputkisto kuvattiin mahdollista korjaustarvetta varten.

Toimintasuunnitelmassa tälle vuodelle on jo käynnissä oleva monitoimitalon eteisen ja ruokasalin maalaus. Hanketuen avulla tehdään käyttövesiputkiston uusimista ja hankitaan keittiöön kylmäkalusteita. Uutta kyläavustajaa etsitään nykyisen kauden päättyessä maaliskuun lopussa.

Kylätoiminnan 40-vuotisjuhlaa vietetään 9.6 kesäkahvilan avajaisissa 9.6. Kekri ja isänpäivä ovat vuoden suuret tapahtumat. Vilkas viikkotoiminta ja muu jo vakiintunut ohjelma jatkuu entiseen malliin.

Tulkaa mukaan osallistumaan ja tekemään yhdessä viihtyisää kylää.