Print this page

Etusivu

Selkiläisillä talven upein ulkoilupäivä

Pitkään piilossa ollut aurinko helotti kirkkaalta taivaalta selkiläisten perinteisenä ulkoilupäivänä. Kylän peltoaukeilla kiertelevä latuverkosto mahdollisti pitkänkin hiihtoretken. Jos lenkille lähtenyt hiihteli kaikki ladut, matkaa tuli yhteensä 25 kilometriä.

Hiihtäjien rinnalla omalla urallaan polkivat talvipyöräilijät paksuilla läskirenkaillaan. Lajin harrastajia tuli Selkiin kylässä asuvan pyörätarvikkeiden maahantuojan kutsusta. Jokunen hiihtäjäkin kokeili lajinvaihtoa suksilta satulaan.

Monitoimitalon pulkkamäessä lasketeltiin liukureilla ja pulkilla. Nuorimpia osanottajia keinuteltiin vain vaunuissa aurinkoisella pihamaalla.

Sisällä talossa tarjoiltiin hernekeittoa ja pannukakkua kahvin kera. Remontoitu saunaosasto oli ensimmäistä kertaa käytössä ja sai kehuja hyvistä löylyistä.

Mustosen saunalla oli myös tankkauspaikka, kahvitarjoilun lisäksi nuotiolla sai paistaa eväsmakkaroita. Ladut ovat edelleen käytössä niin kauan kuin hiihtokelejä riittää. Lumisesta talvesta ja luvassa olevista aurinkoisista keleistä kannattaa nyt nauttia.